Skip to content

Citronsyracykeln ger håravfall hos vissa kvinnor

Kirurgi innefattar alltid bedövning med de risker som finns plus ett alltid underliggande obehag av att man gör ingrepp i sin kropp och att det kommer att komma konvalescens med smärta och obehag under en bra tid därefter. Citronsyracykeln eller Krebs cykel som den också kallas upptäcktes i början av 1930-talet av just Hans Krebs. Denna process sker i matrix i mitokondrierna och har som huvudsyfte att extrahera energi ur vår föda, på cellulär nivå. En laser av så kallad LLLT med en våglängd av 650nm når lagom långt ner i huden för att stimulera hårcellen och samtidigt skapa en oreda hos T-lymfocyterna som håller tillväxten av cellen i ett hårt grepp. Så det får anses helt klarlagt att kvinnligt håravfall i många fall är kopplat till hormonella frågor och besvär.