Skip to content

Rädd för kirurgi – hårersättning kan vara en lösning

Peruk, eller hårersättning, kan låta drastiskt men i en del lägen är det faktiskt en bra lösning för personer som blivit tunnhårig på äldre dagar eller som drabbats av cancer och snabbt måste få en lösning för sin frisyr. Men till skillnad mot en laser behandling mot sitt håravfall är en peruk endast en kosmetisk lösning. Den tillför inget annat en ett hårbeklätt skal att sätta på hjässan, antingen permanent för ett par veckor eller att ta bort varje natt. En hårtransplantation är ingen tekniskt dålig lösning men kräver som ordet säger ett operativt ingrepp – om än inte stort. Många människor i dag väljer hellre en icke inversiv lösning för att förbättra sitt utseende i motsats till tidigare då fler kunde tänka sig ett operativt ingrepp för att få tillbaka håret.